2021-02-07 09:49:43• hírek • Szatmár.ro

Harmincnyolc illegális bevándorló próbált átjutni a határon egy teherautó rakodóterében

Nem kevesebb mint 38, muszlim országból érkező személy bujkált egy Romániából Magyarországra tartó lengyel tehergépkocsi rakterében, a szatmári határőrök még az átkelést megelőzően kapcsolták le őket.

Az eset február 5-én történt, amikor is a szatmári határrendészet munkatársai 6.00 órakor Szamosdarán állítottak meg rutin ellenőrzés céljából egy lengyel rendszámú teherautót és egy bukaresti rendszámú Skoda személygépkocsit.

A teherautót egy 19 éves bukaresti fiatalember vezette, míg a személygépkocsiban egy 39 és egy 46 éves Teleormán megyei férfi utazott.

Az ellenőrzés során a határrendészek a teherautó rakterét is megvizsgálták, ekkor vették észre, hogy nem kevesebb mint 38 afro-ázsiai illegális bevándorló rejtőzködik az áru között, a mielőbbi határátlépés reményében.

A migránscsoportot, valamint a három dél-romániai személyt a határrendészet Szatmár megyei székhelyére szállították, ahol megtörtént az adatok számbavétele is.

Mint kiderült a bevándorlók Irakból és Szíriából indultak útnak, köztük hét nővel és három kiskorúval, egy 12 egy, 16, és egy 17 évessel. A csoport legidősebb tagja 40 éves. Elmondásuk szerint mindannyian Nyugat-Európa felé tartottak, ugyanakkor egyikőjük sem rendelkezett útlevéllel, amely lehetővé tette volna a legális utazást. A határátkelésben az említett három román állampolgár segítette volna őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: